Ugrás a tartalomhoz
Hero image
Babavárás előtt

Tudatos táplálkozás babatervezéskor

Az életmódváltás része a kiegyensúlyozott táplálkozás, hiszen “azok vagyunk, amit megeszünk!”

Az alultápláltság ugyanolyan káros, mint a túltápláltság!

Ha készen állunk a gyermekvállalásra és ugyebár nem is teszünk ellene, akkor érdemes csináltatnunk egy vérképet, hogy kiderüljön, nincs-e valamilyen vitamin, vagy ásványi anyag hiányunk, amelyet pótolnunk kell?

1. Alapvető vitaminok babatervezéskor: A,D,E,K,C,B

Fontos az alapvető vitaminok (A,D,E,K,C,B) megléte a szervezetünkben és a vas mennyisége, mert a vérszegénység súlyos problémákat okozhat a későbbi terhesség alatt is.

Ezek mellett nagyon fontos nagyobb mennyiségű folátot fogyasztani, amelyet folsavat tartalmazó táplálék kiegészítőkkel is fedezhetünk, de megtaláljuk a négylábú állatok belsőségeiben, májban, zöld leveles növényekben is (pl.: brokkoli, saláta, spenót).

Az alapvető vitaminok és a folát biztosítására kiváló választás a BioTechUSA Prenatal vitamin, mely 17 aktív összetevőt tartalmaz, köztük lalcium-L-metil-folátot – a folát részt vesz az anyai szövetek növekedésében -, illetve a vitamonik mellett és a szerves ásványi anyagokon túl még Omega 3 zsírsavakat (EPH és DHA) is tartalmaz.

Ha pedig már a babatervezés után vagytok, akkor tudd meg, milyen étrend-kiegészítőket javasol szakértőnk a várandósság alatt is!

2. Kerüljük a feldolgozott élelmiszereket és a méreganyagokat!

Törekedjünk a “clean eating-elvre”, azaz próbáljunk tisztán étkezni, kerülve a tartósítószereket, színezékeket, aromákat tartalmazó élelmiszereket és természetesen a káros szenvedélyeinktől is váljunk meg (túlzott üdítő, energiaital, alkohol fogyasztása).

3. Törekedjünk arra, hogy a napi ajánlott 2,5-3 liter elfogyasztott folyadék pedig víz legyen!

várandósság alatt javasolt táplálkozáshoz pedig már korábbi cikkünkből meríthetsz ötleteket!