Ugrás a tartalomhoz
Hero image

Gyakran ismételt kérdések

Mikor kezdjem szedni a Prenatal Vitamint? 

Akár már a várandósság tervezésének kezdetétől, de minimum 1 hónappal a fogamzás előtt javasolt a Prenatal Vitamin szedése. 

Miért javasolt már a babavárás előtt szedni a Prenatal Vitamint? 

Léteznek kalóriaszámoló képletek is, amelyek segítségével megtudhatjuk az alapkalória Általánosságban elmondható, hogy a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat elsősorban táplálkozással kell biztosítani, azonban, adott esetekben célszerű lehet ezek kiegészítése étrend-kiegészítő formájában. Ilyen például a várandósság és a szoptatás időszaka, amikor az anyai szervezet vitamin- és ásványi anyag igénye megnő. Várandósság időszakában néhány mikrotápanyagnak kiemelt szerepe van és ezért annak kiegészítése is célszerű lehet – ilyen például a folsav, amely növeli az anyai folátellátottság szintjét. A Prenatal Vitaminban található folsav kizárólag kalcium-L-metil-folát forrásból származik. Az alacsony anyai folátszint a fejlődő magzat velőcső-záródási rendellenessége kialakulásának kockázati tényezője. A jótékony hatás a fogamzóképes korú nők részére napi 400 μg, a fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig folytatott kiegészítő folsavbevitellel érhető el.

Szükséges-e bármilyen egyéb vitamin, ill. ásványi anyag pótlás a termék mellett?  

A Prenatal Vitamin megalkotása során egyik alapvető koncepció volt, hogy olyan terméket állítsunk össze, amely támogatja a babavárás időszaka során vitamin és ásványi anyag bevitelünket, megerősítve omega-3 zsírsavakkal, melyek közül a DHA anyai bevitele hozzájárulhat a magzat és a szoptatott csecsemők normál agyműködésének fejlődéséhez. A jótékony hatás napi 200 mg DHA bevitelével érhető el a felnőtteknek ajánlott napi omega-3 zsírsavak mennyisége mellett.
Változatos és kiegyensúlyozott étrend mellett általában nem szükséges további vitamin és ásványi anyag tartalmú termék fogyasztása, de egyes esetekben kezelőorvosod előírhat további vitamin- és ásványi anyag pótlást.
Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!

Hogyan kell a Prenatal Vitamint alkalmazni? 

Fogyassz naponta 1 csomagot minden nap ebéd előtt fél órával bőséges folyadékkal! Egy tasak tartalma 1 napi adagnak felel meg. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl! Termék fogyasztásával kapcsolatban konzultálj a kezelőorvosoddal! 

Nagyobb lehet a baba születési súlya a terhesség alatt szedett vitaminok miatt? 

Általánosságban elmondható, hogy a várandósság során szedett vitaminok kismértékben befolyásolják a születendő gyermek tömegét. A vitaminok és ásványi anyagok megfelelő mennyiségű bevitele – mint mindig – a várandósság előtt, alatt és után is egyaránt fontos, de a túlzott bevitel sem tanácsos.

Igaz, hogy a vitaminkészítmények szedése nagyobb mértékű hízást eredményez a terhesség során?

A vitaminok és ásványi anyagok non-kalorigén tápanyagok, így szedésük önmagában nem okoz testtömeggyarapodást. Az esetleges nagyobb mennyiségű kalóriabevitel eredményezhet tömegnövekedést, ezért várandósság alatt is célszerű figyelni a változatos étrendre és arányos, kiegyensúlyozott táplálkozásra. Javasoljuk a megfelelő kalóriabevitelt, nem tanácsos a fogyókúra alkalmazása. 

Cukorbetegség esetén is szedhetem? 

Igen, szedhető, hiszen a termék cukormentes!
(Cukormentes: <0,5 g/100 g)

Tartalmaznak a tabletták és kapszulák tartósítószert?

A Prenatal Vitamin tasakokban található tabletták, kapszulák és zselatinkapszulák nem tartalmaznak tartósítószert! Mindig arra törekszünk, hogy csak a legszükségesebb adalékanyagokat tartalmazzák a termékeink.

Tartalmaznak a tabletták és kapszulák glutént?

A termék gluténmentes az Európai Unió szabályozásának megfelelően.

Laktózérzékenység mellett is szedhető?

A termék laktózmentes, tejcukorérzékenyek is szedhetik.
(Laktózmentes: <0,1 g/100g)

Mennyi ideig szedhető a termék folyamatosan?

A Prenatal Vitamin napi rendszerességgel, folyamatosan szedhető.

Többször hallottam már hogy lehet fehérje italport is fogyasztani várandósság alatt. Ez igaz? Ha igen, milyen fehérjét válasszak? 

Természetesen várandósság és szoptatás alatt is kell fehérjét fogyasztani, sőt, egy picit érdemes emelni is a beviteli mennyiséget. Kifejezetten ajánlható a natúrabb ízvilág, így a fehérjebevitel támogatására jó választás lehet a 100% Pure Whey Natural, vagy az Iso Whey Zero Natural termékeink, melyek édesítőszer és színezékmentesek, de javasolható a Vegan Protein termékünk is, amennyiben állati eredetű összetevőktől mentes étrendet követ a kismama.