Ugrás a tartalomhoz

Gyakran ismételt kérdések

Akár már a várandósság tervezésének kezdetétől, de minimum 1 hónappal a fogamzás előtt javasolt a Prenatal Vitamin szedése.

Léteznek kalóriaszámoló képletek is, amelyek segítségével megtudhatjuk az alapkalória Általánosságban elmondható, hogy a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat elsősorban táplálkozással kell biztosítani, azonban, adott esetekben célszerű lehet ezek kiegészítése étrend-kiegészítő formájában. Ilyen például a várandósság és a szoptatás időszaka, amikor az anyai szervezet vitamin- és ásványi anyag igénye megnő. Várandósság időszakában néhány mikrotápanyagnak kiemelt szerepe van és ezért annak kiegészítése is célszerű lehet – ilyen például a folsav, amely növeli az anyai folátellátottság szintjét. A Prenatal Vitaminban található folsav kizárólag kalcium-L-metil-folát forrásból származik. Az alacsony anyai folátszint a fejlődő magzat velőcső-záródási rendellenessége kialakulásának kockázati tényezője. A jótékony hatás a fogamzóképes korú nők részére napi 400 μg, a fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig folytatott kiegészítő folsavbevitellel érhető el.

A Prenatal Vitamin megalkotása során egyik alapvető koncepció volt, hogy olyan terméket állítsunk össze, amely támogatja a babavárás időszaka során vitamin és ásványi anyag bevitelünket, megerősítve omega-3 zsírsavakkal, melyek közül a DHA anyai bevitele hozzájárulhat a magzat és a szoptatott csecsemők normál agyműködésének fejlődéséhez. A jótékony hatás napi 200 mg DHA bevitelével érhető el a felnőtteknek ajánlott napi omega-3 zsírsavak mennyisége mellett.
Változatos és kiegyensúlyozott étrend mellett általában nem szükséges további vitamin és ásványi anyag tartalmú termék fogyasztása, de egyes esetekben kezelőorvosod előírhat további vitamin- és ásványi anyag pótlást.
Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!

Fogyassz naponta 1 csomagot minden nap ebéd előtt fél órával bőséges folyadékkal! Egy tasak tartalma 1 napi adagnak felel meg. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl! Termék fogyasztásával kapcsolatban konzultálj a kezelőorvosoddal!

Általánosságban elmondható, hogy a várandósság során szedett vitaminok kismértékben befolyásolják a születendő gyermek tömegét. A vitaminok és ásványi anyagok megfelelő mennyiségű bevitele – mint mindig – a várandósság előtt, alatt és után is egyaránt fontos, de a túlzott bevitel sem tanácsos.

A vitaminok és ásványi anyagok non-kalorigén tápanyagok, így szedésük önmagában nem okoz testtömeggyarapodást. Az esetleges nagyobb mennyiségű kalóriabevitel eredményezhet tömegnövekedést, ezért várandósság alatt is célszerű figyelni a változatos étrendre és arányos, kiegyensúlyozott táplálkozásra. Javasoljuk a megfelelő kalóriabevitelt, nem tanácsos a fogyókúra alkalmazása.

Igen, szedhető, hiszen a termék cukormentes!
(Cukormentes: <0,5 g/100 g)

A Prenatal Vitamin tasakokban található tabletták, kapszulák és zselatinkapszulák nem tartalmaznak tartósítószert! Mindig arra törekszünk, hogy csak a legszükségesebb adalékanyagokat tartalmazzák a termékeink.

A termék gluténmentes az Európai Unió szabályozásának megfelelően.

A termék laktózmentes, tejcukorérzékenyek is szedhetik.
(Laktózmentes: <0,1 g/100g)

A Prenatal Vitamin napi rendszerességgel, folyamatosan szedhető.

Természetesen várandósság és szoptatás alatt is kell fehérjét fogyasztani, sőt, egy picit érdemes emelni is a beviteli mennyiséget. Ajánljuk a kifejezetten kismamák számára készült Prenatal Shake-et, mely növényi fehérjében és élelmi rostban gazdag italpor, inulin prebiotikummal a várandósság és szoptatás idejére. A fehérjebevitel támogatására jó választás lehet még a 100% Pure Whey Natural, vagy az Iso Whey Zero Natural termékeink, melyek édesítőszer és színezékmentesek, de javasolható a Vegan Protein termékünk is, amennyiben állati eredetű összetevőktől mentes étrendet követ a kismama.