Ugrás a tartalomhoz
Hero image
Babavárás alatt / I. Trimeszter, II. Trimeszter, III. Trimeszter; Babavárás után

Prenatal Shake, természetes összetevőkkel a várandósság és a szoptatás időszakára

A Prenatal Shake nem egy hagyományos fehérje készítmény, hiszen kimondottan a várandósság, illetve a szoptatás ideje alatt a megnövekedett tápanyagigényre szabott, magas fehérjetartalmú italpor. 

A kismamák fehérje igénye a második trimesztertől kezdve tér el az általános 0,8-1g/testtömeg-kg ajánlástól*, hiszen itt 9 grammal, majd az utolsó 3 hónapban 28 grammal nő a fehérjeszükségletük. A szoptatás első fél évének folyamán pedig 19g/nap fehérjetöbblet ajánlott, a későbbi szoptatás alatt a plusz 13 g/nap ismét elegendő.

 A termék fő funkciója a kiegyensúlyozott étrend kiegészítése fehérjekészítmény formájában, méghozzá babatervezés előtt, terhesség során és után, ezért a Prenatal Shake megalkotásakor erre fókuszáltunk.  A fehérje tartalom mellett ez a termék prebiotikumot, élelmi rostot és kolint is biztosít a kismamáknak.

Az ízélmény fokozása érdekében érdemes smoothiekba, zabkásába, joghurtba, müzlikhez keverve fogyasztani, mert önmagában, mint funkcionális táplálék-kiegészítő, a baba és mama egészségét elsődleges szempontként szem előtt tartó termék nem rendelkezik intenzív ízesítéssel. A 20 g (1 adag) italpor 12 g fehérjét tartalmaz, így fehérjetartalma hozzájárul az izomtömeg és a normál csontozat fenntartásához. Természetesen fogyaszthatod vízzel, növényi italokkal vagy tejjel feloldva shakerből is, de akár a muffinodat is felturbózhatod vele, ha magasabb fehérje tartalmú édességre vágysz.

 A várandósság egy igazán szenzitív időszak a nők számára, sok kismamánál előfordulhat rosszullét, hányinger, hányás vagy csupán bizonyos ételeket nem kívánnak a várandós anyukák. Éppen ezért a termékünket igyekeztünk minél neutrálisabb ízben létrehozni, hiszen nagyon egyéni, hogy kinek mi esik jól ilyenkor, így a kismama segítheti a turmixszal a szükséges fehérje igény pótlását, amennyiben az a napi szilárd ételekből a rosszullétek miatt nem sikerül.

A fehérjét nem tudja raktározni a szervezetünk, így a babatervezés, terhesség és szoptatás alatt is kiemelten fontos a rendszeres, jó minőségű és elegendő fehérje bevitele.   

Arra törekedtünk, hogy a Prenatal Shake-ben inkább természetesebb összetevőket használjunk, így ez az italpor nem tartalmaz mesterséges ízfokozókat, tartósítószereket, édesítőszereket, színezéket. Cukormentes és természetes aromákkal ízesített, így az általa biztosított ízélmény eltér a hagyományos sportolóknak és aktív életmódot folytatóknak szánt fehérje turmixtól.

A természetességéhez hozzájárul, hogy fehérjetartalma is növényi forrásokból ered, így igyekeztünk még jobban minimalizálni a mesterséges összetevőket ebben a kiegészítő készítményben. Fogyaszthatják laktóz-, glutén érzékeny, illetve vegán kismamák úgyszintén.  

* EFSA Fehérjére vonatkozó ajánlása (EFSA: Scientific Opinion on Dietary Reference Values for protein Scientific Opinion on Dietary Reference Values for protein (wiley.com))